Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai8.2g29kcal1g5.8g0.2g0.2g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 25g33kcal0.7g0.8g3g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Mansikka 63g29kcal0.3g5.3g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g548kcal10.2g58.8g28.4g2.8g
Valittu annoskoko159g274kcal5.1g29.4g14.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna80g137kcal2.6g14.7g7.1g0.7g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.5g8.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431709