Vhh mangojuustokakku

Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Jnvalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)8.8g63kcal0g0g7g0g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g4.4g25kcal0.4g1.4g1.8g0g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g18g107kcal2.5g0.5g10.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g35g89kcal2.1g1.1g8.4g0g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g35g103kcal0.9g1.1g10.5g0g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g44g29kcal0.2g6.1g0.2g0.5g
Cologran makeutusneste (Lidl)1.3g0.7kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.6g9kcal2.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana319g852kcal16.6g21g76.8g1g
Valittu annoskoko159g426kcal8.3g10.5g38.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna80g213kcal4.2g5.3g19.2g0.3g
Arvot/100g100g267kcal5.2g6.6g24.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281046