Kurpitsapiirakka, Maidoton

Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g20g67kcal2.4g11.9g0.6g2.4g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)11g79kcal0g0g8.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.1g4kcal0g0.9g0g0g
Vesi4.9g0kcal0g0g0g0g
Kurpitsa 55g8.7kcal0.4g1.1g0.1g1.1g
Sokeri 14g58kcal0g14.3g0g0g
Siirappi 2.2g6.6kcal0g1.6g0g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g33g53kcal0.3g2g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana318g604kcal10.8g63.8g32.6g7g
Valittu annoskoko159g302kcal5.4g31.9g16.3g3.5g
Annoskoko puolitettuna80g151kcal2.7g16g8.2g1.8g
Arvot/100g100g190kcal3.4g20g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313875