Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 44g57kcal9.3g0g2.2g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.3g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g2.5g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.6g4.4kcal0g0g0.5g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 15g6.2kcal0.1g0.6g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.4g1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana319g147kcal19.2g2.4g5.8g0.4g
Valittu annoskoko159g74kcal9.6g1.2g2.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna80g37kcal4.8g0.6g1.5g0.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291