Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.2g26.2g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja38g60kcal2.7g6g2.6g0g
Lakka38g16kcal0.5g2.9g0.2g1.4g
Liivate 1.9g6.5kcal1.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g739kcal12.6g38.2g58g2.8g
Valittu annoskoko160g369kcal6.3g19.1g29g1.4g
Annoskoko puolitettuna80g185kcal3.2g9.6g14.5g0.7g
Arvot/100g100g231kcal3.9g11.9g18.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843