Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 300g956kcal73.1g137.1g5.7g26.7g
Vesi, vesijohtovesi 1125g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Sipuli 45g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Pinaatti 113g15kcal1.8g0.4g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3180g2101kcal151g279.4g27.2g58g
Valittu annoskoko1590g1051kcal75.5g139.7g13.6g29g
Annoskoko puolitettuna795g525kcal37.8g69.9g6.8g14.5g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385