Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali569g120kcal6.8g19.3g1.1g11.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g163g46kcal1g9.7g0.3g4.1g
Sipuli (käsittelemätön)163g44kcal2.1g7.8g0.3g2.8g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g450g766kcal90.1g0g45g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen23g90kcal1.6g0.5g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3186g2131kcal203.2g74.6g111.4g37.6g
Valittu annoskoko1593g1066kcal101.6g37.3g55.7g18.8g
Annoskoko puolitettuna797g533kcal50.8g18.7g27.9g9.4g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241