Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g169g321kcal4.1g6.8g32.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 338g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)20g61kcal1.8g2g4.9g0g
Tomaattipyree, Pirkka90g74kcal3.1g17.1g0.9g0.9g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 56g24kcal1.9g2.7g0.6g0g
Valkoviini makea 135g131kcal0.4g8.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 450g997kcal78.8g0g76.5g0g
Persilja 2.3g0.6kcal0g0g0g0.2g
Porkkana 158g52kcal1g8.8g0.3g4g
Lehtiselleri 34g4.3kcal0.4g0.4g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Oliiviöljy 16g139kcal0g0g15.8g0g
Voi 34g245kcal0.4g0.1g27.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3187g4150kcal186.4g101.4g317.8g14.4g
Valittu annoskoko1593g2075kcal93.2g50.7g158.9g7.2g
Annoskoko puolitettuna797g1038kcal46.6g25.4g79.5g3.6g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165