Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 5253g18023kcal535.2g3676.8g63g183.8g
Vesi4040g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g51g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g51g182kcal22.7g20.2g3g0g
Kauralese 606g2182kcal109.1g276.4g46.7g106.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40772kcal1334g7946.8g225.4g579.8g
Valittu annoskoko10000g20386kcal667g3973.4g112.7g289.9g
Annoskoko puolitettuna5000g10193kcal333.5g1986.7g56.4g145g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248