Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 150g1049kcal1g0g118.2g0g
Hunaja 280g925kcal1.4g226.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Hasselpähkinä 65g419kcal9.2g2.2g39.7g11.4g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 600g214kcal1g42.7g0.5g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3190g7694kcal135.2g922.8g368g65.2g
Valittu annoskoko1595g3847kcal67.6g461.4g184g32.6g
Annoskoko puolitettuna798g1924kcal33.8g230.7g92g16.3g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623