Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai2.9g10kcal0.3g2.1g0.1g0.1g
Sokeri 4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen4.1g30kcal0g0g3.3g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g1.7g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)1.7g2.1kcal0.2g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)1g1.8kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g129kcal1g14.6g7.2g0.2g
Valittu annoskoko16g64kcal0.5g7.3g3.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g32kcal0.3g3.7g1.8g0.1g
Arvot/100g100g399kcal3.1g45.3g22.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412