Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1.9g6.3kcal0.3g1.2g0.1g0.1g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g7kcal0g0g0.8g0g
Rahka, valio2.3g1.5kcal0.2g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 2.8g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.3g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 3.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g59kcal2.2g6.6g2.4g0.6g
Valittu annoskoko16g29kcal1.1g3.3g1.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g15kcal0.6g1.7g0.6g0.2g
Arvot/100g100g180kcal6.7g20.2g7.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558