Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1.5g5.3kcal0g1.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1.5g4.7kcal0.3g0.8g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai2g6.9kcal0.2g1.4g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g3g9kcal0.5g1.6g0.1g0.4g
Voi, normaalisuolainen (Valio)0.8g5.4kcal0g0g0.6g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g2.5g1.5kcal0.3g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1g0.3kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.7g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.5g2.9kcal0.1g0g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g77kcal3.2g10.8g2.2g1.6g
Valittu annoskoko16g39kcal1.6g5.4g1.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna8g19kcal0.8g2.7g0.6g0.4g
Arvot/100g100g237kcal9.8g33.1g6.7g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183