Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 2.6g7.9kcal0.5g1.3g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Naudanliha keskiarvo 1.3g2kcal0.3g0g0.1g0g
Sianliha keskiarvo 1.3g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g26kcal2g2.6g0.6g0.6g
Valittu annoskoko16g13kcal1g1.3g0.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna8g7kcal0.5g0.7g0.2g0.2g
Arvot/100g100g80kcal6.2g8g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019