Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot1g3kcal0.1g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g1g0.3kcal0g0g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa5.9g8.2kcal1.6g0g0.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 1.5g5.7kcal0g0g0.6g0g
Crowmoor siideri4.9g2kcal0g0.2g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.1g1.1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g42kcal3.4g0.6g2.2g0g
Valittu annoskoko16g21kcal1.7g0.3g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna8g10kcal0.9g0.2g0.6g0g
Arvot/100g100g127kcal10.4g1.8g6.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542