Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g5.6g1.9kcal0g0.4g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Sokeri2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2.4g8.6kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.1g7.1kcal0g0.1g0.7g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g2.6g1.7kcal0.3g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g79kcal1.2g8.8g4.2g0.4g
Valittu annoskoko17g39kcal0.6g4.4g2.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g20kcal0.3g2.2g1.1g0.1g
Arvot/100g100g238kcal3.6g26.7g12.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574