Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g3.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Basilika, tuore 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl1.6g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g5.3g19kcal0.4g4g0.1g0.2g
Valkoviini kuiva 3.1g2.1kcal0g0g0g0g
Voi 0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g51kcal0.8g8.4g0.8g0.4g
Valittu annoskoko16g26kcal0.4g4.2g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g13kcal0.2g2.1g0.2g0.1g
Arvot/100g100g156kcal2.5g25.8g2.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251423