Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 12g9kcal0.2g1.9g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.4g2kcal0.2g0g0.1g0g
Korppujauho 0.7g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 1g6.7kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g0.4g0.2kcal0g0.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g51kcal1.6g5.4g2.4g1g
Valittu annoskoko17g25kcal0.8g2.7g1.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna8g13kcal0.4g1.4g0.6g0.3g
Arvot/100g100g154kcal4.8g16.4g7.3g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417