Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki2.3g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.9g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g4.7g3.9kcal0.1g0.9g0g0.1g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 1.7g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g83kcal1.8g11.6g3g0.4g
Valittu annoskoko17g41kcal0.9g5.8g1.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g21kcal0.5g2.9g0.8g0.1g
Arvot/100g100g250kcal5.5g35.2g9.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596