Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g1.8g3.3kcal0g0.1g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)0.2g0.6kcal0g0g0.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka0.9g0.8kcal0g0.2g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Valkoviini makea 1.4g1.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 4.7g10kcal0.8g0g0.8g0g
Persilja 0g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Lehtiselleri 0.4g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Voi 0.4g2.6kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g43kcal1.6g1g3.4g0g
Valittu annoskoko17g22kcal0.8g0.5g1.7g0g
Annoskoko puolitettuna8g11kcal0.4g0.3g0.9g0g
Arvot/100g100g131kcal4.8g3g10.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165