Vuohenjuusto-brownies (Karppi)

Brownie-taikina:
# 200 g tummaa suklaata (kaakaota vähintään 70 %)
# 200 g suolatonta voita
# 3 kananmunaa
# 3,5 dl Hermesetasta
# 1 dl protskujauhetta

# Täyte:
# 200 g mascarponea tai tuorejuustoa
# 150 g vuohentuorejuustoa
# 1,5 dl Hermesetasta
# 2 tai 3 kananmunaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai hyvin varovasti kattilassa liedellä.

Vatkaa suklaaseoksen jäähtyessä hieman kananmunat ja makeutusjauhe kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään jäähtynyt suklaaseos.

Sekoita varovasti ja lisää lopuksi siivilän läpi protskujauhot.

Sekoita tasaiseksi varovaisesti.

Levitä reilu puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun paistosvuokaan (koko n. 20 x 30 cm tai pyöreän läpimitta n. 20 cm)

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä hieman epätasaisesti suklaataikinan päälle.

Lopuksi lastalla tai lusikalla "marmoroi" tuorejuustotäytettä taikinan joukkoon, että taikina ja täyte hieman sekoittuvat keskenään.

Lisää päälle loput suklaataikinasta, epätasaisuus ei haittaa.

Paista 175 asteisessa uunissa 35-40 min. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä esim.

yön yli ja tarjoa marjakastikkeen tai hedelmien kanssa (mm. tuore viikuna sopii hyvin).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Krap
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa2.7g17kcal0.2g0.5g1.5g0g
Voi 2.7g20kcal0g0g2.2g0g
Kananmuna kuoreton 4.5g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Hermesetas-jauhe1.4g4kcal0g0.8g0g0.5g
Proteiinijauhe (Qnt), annos 20g0.4g1.7kcal0.3g0g0g0g
Vuohenjuusto,Chavroux 8% (Linge&plaisir), annos 100g2.1g2.8kcal0.2g0.1g0.2g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton2.7g4.4kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g112kcal3g3g9.6g1g
Valittu annoskoko17g56kcal1.5g1.5g4.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna8g28kcal0.8g0.8g2.4g0.3g
Arvot/100g100g339kcal9.1g9.1g29.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119977