Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 4.8g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 3.3g18kcal0g0g2g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.3g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.1g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g92kcal1.4g10.2g5g0g
Valittu annoskoko17g46kcal0.7g5.1g2.5g0g
Annoskoko puolitettuna8g23kcal0.4g2.6g1.3g0g
Arvot/100g100g279kcal4.2g30.9g15.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472