Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)11g38kcal1.3g7.6g0.2g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 4.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.2kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g93kcal2.6g15.2g2.2g1g
Valittu annoskoko17g47kcal1.3g7.6g1.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna8g23kcal0.7g3.8g0.6g0.3g
Arvot/100g100g280kcal7.8g45.8g6.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266462