Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 6.2g2.6kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkoviini kuiva 3.9g2.7kcal0g0g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl1.6g2kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.3g10kcal0g2.3g0g0g
Liivate 0.3g1.1kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g36kcal0.8g5.8g0g0.4g
Valittu annoskoko17g18kcal0.4g2.9g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g9kcal0.2g1.5g0g0.1g
Arvot/100g100g108kcal2.4g17.5g0g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370