Kanalasagne

400 grammaa kanajauhelihaa 5%
500 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl pippuriseosta
1 tl pizzamaustetta
paprikajauhetta
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 rkl öljyä (Vita D'Or)
200 g mozzarellaa (Lidl)
9 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoa
5 rkl margariinia
200 grammaa lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
Lisää tomaattimurska ja mausteet
Hauduta 15 minuuttia

Juustokastike

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
Kun maito alkaa kiehua, lisää mustapippuri ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros.

Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt.

Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.

Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat.

Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 100g2.6g3.1kcal0.5g0g0.1g0g
Lasagnelevy Rainbow1.3g4.8kcal0.2g0.9g0g0g
Yrttitomaattimurska (Pirkka), annos 100g2.5g1kcal0g0.2g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g0g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Rapsiöljy (Vita d´or), annos 5g0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5.9g2.7kcal0.2g0.3g0.1g0g
Mozzarella Lovilio Lidl1.3g4.3kcal0.3g0g0.3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.7g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g43kcal2.6g3.8g1.8g0g
Valittu annoskoko17g22kcal1.3g1.9g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna9g11kcal0.7g1g0.5g0g
Arvot/100g100g128kcal7.7g11.2g5.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437717