Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste9g2.3kcal0.2g0.3g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl3.6g12kcal0.1g0.1g1.3g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g1.8g4.5kcal0.3g0g0.4g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g0.9g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]1.3g4.2kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g50kcal2g0.8g4.2g0.4g
Valittu annoskoko17g25kcal1g0.4g2.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g12kcal0.5g0.2g1.1g0.1g
Arvot/100g100g149kcal6g2.4g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224226