Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2g14kcal0g0g1.6g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Puolukka 2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Raparperi 1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g75kcal1.2g9.8g3.4g0.6g
Valittu annoskoko17g37kcal0.6g4.9g1.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna9g19kcal0.3g2.5g0.9g0.2g
Arvot/100g100g219kcal3.5g28.7g9.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068