Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)2.7g10kcal0g0.2g1.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3g9kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Hunaja 2.2g7.2kcal0g1.8g0g0g
Mustikka metsä- 8.2g3.6kcal0g0.5g0g0.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g65kcal0.6g9.4g2.4g1.4g
Valittu annoskoko17g32kcal0.3g4.7g1.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna8g16kcal0.2g2.4g0.6g0.4g
Arvot/100g100g193kcal1.8g28.1g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527