Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1.8g6.1kcal0.2g1.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.8g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 1.4g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.1g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka2.5g2.3kcal0.4g0g0.1g0g
Sipuli 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ananas, omassa liemessään 2g1kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.5g2.1kcal0.2g0g0.2g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 2.7g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%1.2g3.6kcal0.4g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g42kcal3g3.6g1.6g0.2g
Valittu annoskoko17g21kcal1.5g1.8g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna9g11kcal0.8g0.9g0.4g0.1g
Arvot/100g100g124kcal8.8g10.6g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965