Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g4.7g2.6kcal0.4g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.9g2.8kcal0.1g0.5g0g0.1g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)0.7g2.4kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.7g5.8kcal0.2g1.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Mustikka metsä- 4.7g2.1kcal0g0.3g0g0.2g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g1.3g0.5kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g52kcal2g8.8g0.6g1g
Valittu annoskoko17g26kcal1g4.4g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna9g13kcal0.5g2.2g0.2g0.3g
Arvot/100g100g152kcal5.9g25.9g1.8g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518