Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 5.6g8kcal1g0g0.4g0g
Paprika punainen 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g4.7g17kcal0.2g1.5g1.2g0.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 2.3g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)1.8g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g59kcal3g3.4g3.8g0.4g
Valittu annoskoko17g30kcal1.5g1.7g1.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g15kcal0.8g0.9g1g0.1g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10.1g11.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609