Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green6.5g22kcal1.9g3.7g0.1g2g
Vesi0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuliperuna 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)7.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g57kcal4g8.2g1g4g
Valittu annoskoko17g29kcal2g4.1g0.5g2g
Annoskoko puolitettuna9g14kcal1g2.1g0.3g1g
Arvot/100g100g169kcal11.8g24.3g3g11.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57466