Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio55g36kcal5.5g2.3g0.2g0g
Voi 22g159kcal0.3g0.1g17.8g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl22g75kcal0.4g0.7g7.7g0g
Mantelirouhe, 1 rkl13g76kcal2.8g0.7g6.7g1.5g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g17g20kcal0.1g4.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g924kcal21.2g56.4g67.4g3.2g
Valittu annoskoko160g462kcal10.6g28.2g33.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna80g231kcal5.3g14.1g16.9g0.8g
Arvot/100g100g288kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965