Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.4g48kcal0g0g5.4g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 10g60kcal2.3g1.3g5g0.6g
Kauralese 6g22kcal1.1g2.7g0.5g1.1g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 3.5g14kcal1.3g1.6g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.3g0.5g1.4g
Grahamjauho 33g108kcal3.5g20.1g0.7g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g771kcal24.6g106.2g24.4g13.6g
Valittu annoskoko160g386kcal12.3g53.1g12.2g6.8g
Annoskoko puolitettuna80g193kcal6.2g26.6g6.1g3.4g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785