Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 32g45kcal3.9g0.1g3.2g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki53g34kcal5.8g2.2g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta5.7g26kcal2.3g0g1.9g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Manteli 44g272kcal10.6g2.9g23.8g3.2g
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 7.4g24kcal2.1g0.5g1.5g2.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 5.9g40kcal1.6g0.4g3.4g0.7g
KauraKuitunen (Hirvelä)6.1g7.5kcal0.4g1g0.2g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g976kcal53.4g15g77.2g20.8g
Valittu annoskoko160g488kcal26.7g7.5g38.6g10.4g
Annoskoko puolitettuna80g244kcal13.4g3.8g19.3g5.2g
Arvot/100g100g305kcal16.7g4.7g24.1g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385