Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 117g28kcal2.1g2.6g0.3g2.7g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Tonnikala öljyssä 27g51kcal7.3g0g2.4g0g
Valkosipuli 1.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Vesi6.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g234kcal19g6g13.2g5.4g
Valittu annoskoko160g117kcal9.5g3g6.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna80g58kcal4.8g1.5g3.3g1.4g
Arvot/100g100g73kcal5.9g1.9g4.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083