Punajuuri-perunasosekeitto

Kuori punajuuret, pilko kuutioiksi.

Keitä vedessä kunnes hieman pehmenneet.

Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat.

Keitä yht. noin puoli tuntia.

Lisää kasvisliemikuutio ja ruokakerma.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Lauran84

N63 sanoi...

Tähän kannattaa lisätä vielä sipulia, valkosipulia ja porkkanaa makua antamaan. Kerman sijaan voi käyttää Koskenlaskijaa, joka antaa lisämakua.

sunnuntai 06.05.2012 klo 17:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 56g42kcal1g8.6g0.1g0.6g
Punajuuri 36g14kcal0.4g2.5g0.1g0.9g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Laktoositon ruokakerma 15% (Arla), annos 200g16g26kcal0.4g0.7g2.4g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow1g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g169kcal3.8g23.8g5.6g3g
Valittu annoskoko160g84kcal1.9g11.9g2.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna80g42kcal1g6g1.4g0.8g
Arvot/100g100g53kcal1.2g7.4g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=219013