Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 23g28kcal2.5g0.1g2g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.4g0.3g0.8g
Voi 7.5g54kcal0.1g0g6.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g11g5.2kcal0.4g0.5g0.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 15g20kcal0.4g0.5g1.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g15g8.7kcal1.3g0.7g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 34g12kcal0.1g2.4g0g0.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.7kcal0g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana321g675kcal14g104.8g20.8g3g
Valittu annoskoko161g337kcal7g52.4g10.4g1.5g
Annoskoko puolitettuna80g169kcal3.5g26.2g5.2g0.8g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748