Kanalasagne

400 grammaa kanajauhelihaa 5%
500 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl pippuriseosta
1 tl pizzamaustetta
paprikajauhetta
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
1 rkl öljyä (Vita D'Or)
200 g mozzarellaa (Lidl)
9 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoa
5 rkl margariinia
200 grammaa lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa
Lisää tomaattimurska ja mausteet
Hauduta 15 minuuttia

Juustokastike

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa)
Kun maito alkaa kiehua, lisää mustapippuri ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros.

Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt.

Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta.

Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat.

Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lasagnen tekeminen yksin vaatii täydellistä keskittymistä, varsinkin jos teet juustokastikkeen samalla kun haudutat jauhelihaa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 100g25g30kcal4.7g0g1.2g0g
Lasagnelevy Rainbow13g46kcal1.7g8.9g0.4g0.4g
Yrttitomaattimurska (Pirkka), annos 100g24g10kcal0.4g2g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g6.3g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen6.3g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Rapsiöljy (Vita d´or), annos 5g0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 56g26kcal1.7g2.7g0.8g0g
Mozzarella Lovilio Lidl13g42kcal3.2g0.2g3.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai6.3g22kcal0.8g4.4g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g418kcal25.6g38.4g17.4g1.8g
Valittu annoskoko161g209kcal12.8g19.2g8.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna80g105kcal6.4g9.6g4.4g0.5g
Arvot/100g100g130kcal8g11.9g5.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437717