Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 75g18kcal1.4g1.7g0.2g1.7g
Kuohukerma,valio,2dl38g128kcal0.8g1.1g13.2g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 23g67kcal4.2g0.6g5.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]15g50kcal4.1g0g3.6g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g531kcal21.2g7.8g44.8g3.8g
Valittu annoskoko161g266kcal10.6g3.9g22.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna81g133kcal5.3g2g11.2g1g
Arvot/100g100g165kcal6.6g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502