Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g50g45kcal3.5g7g0.2g2.5g
Paprika, punainen13g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Auringonkukkaöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.5g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)11g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g5.3g15kcal0.9g0g1.2g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%6.2g10kcal0.2g0.2g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g190kcal10.4g18.4g8.2g6g
Valittu annoskoko161g95kcal5.2g9.2g4.1g3g
Annoskoko puolitettuna80g48kcal2.6g4.6g2.1g1.5g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.7g2.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331097