Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi153g690kcal10g92g32.2g4.8g
Mascarpone (250g)307g1602kcal13.8g13.8g165.7g0g
Flora Vanilla 12%384g729kcal17.3g61.4g46g0g
Sokeri 326g1323kcal0g325.7g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g92g59kcal3.2g0.2g23g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Suolapähkinä 4.6g27kcal1.1g0.5g2.3g0.3g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 138g59kcal13.5g0.6g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%77g169kcal2.3g3.8g15.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g115g643kcal9.7g63.3g39.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3200g10631kcal141.8g1130.2g647.4g10.2g
Valittu annoskoko1600g5316kcal70.9g565.1g323.7g5.1g
Annoskoko puolitettuna800g2658kcal35.5g282.6g161.9g2.6g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313