Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 292g1003kcal29.8g204.6g3.5g10.2g
Sokeri 223g905kcal0g222.7g0g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 141g748kcal0.5g0.5g84.3g0g
Kananmuna kuoreton 103g147kcal12.9g0.3g10.6g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)112g36kcal3.4g5.3g0g0g
Raparperi 157g53kcal1.1g8.7g0.2g2.2g
Mansikka 262g122kcal1.3g22g0.5g5g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 281g167kcal27.6g8.4g1.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3204g6437kcal154g961.6g200.4g34.8g
Valittu annoskoko1602g3218kcal77g480.8g100.2g17.4g
Annoskoko puolitettuna801g1609kcal38.5g240.4g50.1g8.7g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300