Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 599g246kcal6g24.6g4.8g22.2g
Valkoviini kuiva 374g257kcal1.2g2.2g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl150g189kcal0g29.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 225g912kcal0g224.4g0g0g
Liivate 30g104kcal25.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3204g3414kcal65.6g562.2g9.6g44.4g
Valittu annoskoko1602g1707kcal32.8g281.1g4.8g22.2g
Annoskoko puolitettuna801g854kcal16.4g140.6g2.4g11.1g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370