Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g113g821kcal1.1g1.1g90g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.3g1.8g5.1g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g23g14kcal0.8g0g5.6g0g
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g225g765kcal4.5g6.7g78.7g0g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Sokeri 41g164kcal0g40.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5.6g22kcal0g5.6g0g0g
Raparperi 770g260kcal5.3g42.4g0.8g10.8g
Sokeri 96g388kcal0g95.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 24g79kcal0g19.3g0g0.3g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g28g163kcal6.2g2.7g14.2g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3204g6797kcal85.6g690.8g395.4g39.8g
Valittu annoskoko1602g3399kcal42.8g345.4g197.7g19.9g
Annoskoko puolitettuna801g1699kcal21.4g172.7g98.9g10g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431