Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu371g468kcal40.9g1.1g33.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa201g602kcal46.2g0g46.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g201g1205kcal48.2g13.2g108.4g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g402g233kcal36.1g20.1g0.8g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)80g458kcal18.3g15.7g39.8g0g
Seesaminsiemen120g678kcal32.4g13.2g58.1g10.4g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 60g195kcal17.5g4.2g12g18.4g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti60g342kcal14.8g8.4g27.6g0g
Psylliumkuitu, annos 6g12g6kcal0g0g0g10g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl20g181kcal0g0g20.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3216g8803kcal510.8g167g692.8g77.8g
Valittu annoskoko1608g4401kcal255.4g83.5g346.4g38.9g
Annoskoko puolitettuna804g2201kcal127.7g41.8g173.2g19.5g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202