Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen474g147kcal1.9g30.4g0.9g7.1g
Luumu kivetön, kuivattu 201g409kcal8.4g75.6g1.7g17.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala161g515kcal24.1g94.9g4.2g16.1g
Vehnäjauho puolikarkea 131g448kcal13.3g91.5g1.6g4.6g
Ruokasooda 18g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g64g386kcal15.4g4.2g34.7g0g
Ruokosokeri241g983kcal0g241g0g0g
Neilikka, annos 4g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g4g14kcal0.4g2.3g0.2g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio161g85kcal5.1g7.2g4g0g
Rypsiöljy 145g1280kcal0g0g144.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3216g8592kcal137.6g1107g384.4g91.2g
Valittu annoskoko1608g4296kcal68.8g553.5g192.2g45.6g
Annoskoko puolitettuna804g2148kcal34.4g276.8g96.1g22.8g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082