Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1692g6866kcal0g1689.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 299g1000kcal0.2g243.6g0.1g4.2g
Voi, 1 tl, 5 g1990g14527kcal19.9g19.9g1592g0g
Leivinjauhe 50g87kcal2.6g18.8g0g0.2g
Mustikka metsä- 5970g2628kcal29.9g382.1g35.8g197g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g50217kcal105.2g4708.6g3255.8g402.8g
Valittu annoskoko10000g25109kcal52.6g2354.3g1627.9g201.4g
Annoskoko puolitettuna5000g12554kcal26.3g1177.2g814g100.7g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593