Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1863g503kcal24.2g89.4g3.7g31.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)4969g1242kcal49.7g273.3g0g69.6g
Vesi2485g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 186g202kcal14.7g30.4g1.1g3.9g
Oliiviöljy 335g2966kcal0g0g335.4g0g
Mustapippuri 12g35kcal1.4g4.8g0.4g3.3g
Basilika, kuivattu 25g63kcal3.6g5.1g1g10.1g
Suola, annos 3g124g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10022kcal187.2g806g683.2g237.2g
Valittu annoskoko10000g5011kcal93.6g403g341.6g118.6g
Annoskoko puolitettuna5000g2506kcal46.8g201.5g170.8g59.3g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471