Kotipulla (20 kpl taikina, 1 pikkupulla 46g)

Tässä versiossa jauhoina 1,5 dl grahamjauhoja + 6dl vehnäjauhoja.

Sekoita puolikas hiivapaketti kädenlämpöiseen maitoon (2,5 dl). Lisää puolikas teelusikallinen suolaa, 3/4 dl sokeria ja puolet jauhoista.

Sekoita niin että taikina saa ilmaa.

Vaivaa kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja samalla.

Lisää pehmennyt leivontamargariini.

Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön.

Kun taikina on kohonnut (n.20 min kuluttua) voit alkaa käsitellä taikinaa ja pyöritellä pikkupullia.

Ota mukaan taikinaan loppuosa jauhoista hiljalleen tarpeen mukaan.

Kun pullat ovat kohonneet sopivasti lämpimässä, voitele munalla ja paista 200 asteessa (kevyen vaaleanruskeiksi, noin 10 min)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3.5g5kcal0.4g0g0.4g0g
Vehnäjauho sunnuntai64g223kcal7.6g45.2g1.3g2.2g
Grahamjauho, 1 dl19g67kcal2.4g12.8g0.6g2.3g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen13g96kcal0g0g10.6g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.4g3.3kcal0.6g0g0g0.3g
Maito, Kevyt44g20kcal1.4g2.1g0.7g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g928kcal24.8g145g27.2g9.6g
Valittu annoskoko161g464kcal12.4g72.5g13.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna81g232kcal6.2g36.3g6.8g2.4g
Arvot/100g100g288kcal7.7g45g8.4g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=74187